De multi-inzetbaarheid van

bramencoulis

Ik was bij de mondhygiëniste. Onderweg daarheen dacht ik na over wat een luxe dat eigenlijk is. Iemand die je mond schoonmaakt. Raar. Ook raar: luxe doet soms pijn. Jammer.

Ik was gelukkig ook hier en hier. Ook luxe. Maar dan fijn. Zoals het hoort.
Er waren ook bramen.

bramen

Ik maakte bramencoulis en probeerde het over zoveel mogelijk etenswaren te druppelen. Dat is gelukt. Ik kan dit aanraden.

Probeer bramencoulis bijvoorbeeld door de yoghurt (met granola), op pancakes, bij ijs, bij een plakje cake, bij superheftige, warme chocoladecakejes (met ijs), bij cheesecake, bij warme scones (met clotted cream) op een geroosterd sneetje brood met verse spinazie en chèvre, als onderdeel van een vinaigrette of, gewoon, op een wijsvinger.

Conclusie: bramencoulis is multi-inzetbaar. Net als vaseline. Dat las ik eens in een tijdschrift in een wachtruimte ergens. “Vaseline is multi-inzetbaar.” Ik las hetzelfde ook over kokosolie. Dat was weer in een ander tijdschrift en een andere wachtruimte.

Die superheftige, warme chocoladecakejes komen nog ter sprake. Snel.
(Luister.)

chocolade cakeje met bramencoulis

Bramencoulis

      • 250 gram bramen
      • 20 gram suiker
      • kneepje citroensap
      • een druppeltje vanille-extract
      • 100 ml water

Doe de bramen, suiker en het water in een pan en breng aan de kook.

Zet het vuur zachter en laat pruttelen tot de bramen zacht zijn. Dit duurt ongeveer vijf minuten.

Pureer het geheel met een staafmixer (of in een keukenmachine).

Voeg vanille-extract en kneepje citroen toe.

Haal de puree door een zeef.

Tada. Coulis. Klaar om over dingen te worden gedruppeld.

Comments are closed.