Idioot gedrag of sexy

kokosbonbons

Sexy. Deze bonbons zijn sexy. Zoals ze hierboven liggen, nog niet uitgehard, de chocolade waarin ze tweemaal gedipt zijn er nog vanaf druppend. Een tikkeltje obsceen. En sexy.

Deze bonbons zijn het antwoord op de nooit gestelde vraag: ‘Wat zou een lekker en eetbaar kerstcadeau zijn?’ Natuurlijk, je kunt op 24 december nog de stad in om cadeaus te kopen, maar dat zou idioot zijn. En wie wil er nou een idioot zijn met kerst?

Maak de sexy bonbons. Voor iemand die je sexy vindt. Of om zelf te eten terwijl je je sexy voelt.

(En luister.)

Kokosbonbons

    • 4 eetlepels kokosolie
    • 4 eetlepels rijstsiroop
    • 175 gram gedroogde, ongezoete kokos
    • 1/8 theelepel fleur de sel
    • 1 vanillestokje
    • 3 eetlepels kokosmelk
    • 250 gram pure chocolade

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap met een mes het vanillemerg/ de zwarte zaadjes eruit.

Smelt de kokosolie en meng met rijstsiroop, kokos, zout, vanillemerg en kokosmelk.

Druk het mengsel op een stuk bakpapier. Zo:
vulling

Pak het kokosmengsel in en laat het pakketje een half uur tot een uur in de vriezer opstijven.

kerstig pakketje

Smelt de chocolade au bain marie.

Bekleed een plaat met bakpapier.

Snijd de kokoskoek voorzichtig in stukken en dip de stukjes in de gesmolten chocolade. Leg de stukjes op het bakpapier en wacht tot de chocolade droog is. ( Dit gaat iets sneller in de koelkast.) Bedek dan de schaal met bakpapier en laat de stukjes in de vriezer weer een half uur tot een uur opstijven.

Haal dan de stukjes uit de vriezer en dip nogmaals in de chocolade. Laat de chocolade weer opdrogen en vries de bonbons dan nog een half uurtje in.

Eet ze op bij de koffie, geef ze weg onder de kerstboom, doe wat je moet doen.

(Je kunt de bonbons overigens nog zeker een maand in de vriezer bewaren. Langer kan vast ook, maar hier duurt het nooit zo lang voor ze op zijn.)

Comments are closed.