Sleur en een

Club Sandwich

Wie heeft er nou een recept nodig voor een broodje?
Ik wil geen namen noemen, maar ik ken iemand die in een behoorlijke sleur zit wat het smeren van broodjes betreft. De persoon wiens naam niet genoemd zal worden, eet zijn brood op drie manieren: met een eitje, met pindakaas of met kaas. De variaties: soms een gekookt ei, soms een gebakken ei, soms een tosti. Dat is jammer. Dat kan anders. Daar gaan we iets aan doen.

Dit broodje en alle andere broodjes die hier zullen verschijnen, zijn voor de hierboven niet bij naam genoemde persoon en alle anderen met dezelfde handicap beperking uitdaging.

Vandaag: de club sandwich. Een ‘klassieker’. En een bijzonder goed voorbeeld van overmatig gebruik van dierlijke producten. De club sandwich op de foto is met een behoorlijke portie aardappeltjes uit de oven geserveerd. Dat is lekker. En plantaardig. Dat maakt het een en ander weer goed. Tenzij je een probleem hebt met koolhydraten. Dan moet je hier geloof ik niet zijn nu.

Enfin. Eerst wat theorie.
Wanneer men de club sandwich zou opzoeken in de niet bestaande broodjesbijbel, zou men drie heilige regels treffen:

1. Het brood dient geroosterd te worden.
2. Het brood dient wit te zijn.
3. Er moet veel dier op het brood.

Eieren zijn dieren die niet tot hun volle wasdom zijn gekomen. Er zit daarom een ei op dit broodje. Er zit ook mayonaise op dit broodje. Daar zitten namelijk nog meer niet tot hun volle wasdom gekomen dieren in. Op dit broodje zitten overigens ook dieren die wel tot hun volle wasdom zijn gekomen. Varken. En kalkoen. (Gelukkig zit er geen kip op dit broodje. Dat bespaart iedereen een vreselijke kip-ei-grap.)
Sommige mensen doen ook nog kaas op hun club. Daar trek ik de grens. Iemand moet het doen. Er zijn al gevallen bekend van mensen die rosbief en geitenkaas op hun club sandwich doen. Dan kun je evengoed een kinderboerderij op een broodje eten, laten we wel wezen.

Mijn club voldoet niet aan regel 2 en ik ga niet motiveren waarom dat zo is. Mijn club houdt zich wel aan regel 1, want geroosterd brood is lekker. En ik heb avocado op mijn club. Dat hoort niet. Foei.

(Liedje erbij? Klik hier.)

club stap 3

 

Club sandwich

  • drie sneetjes volkoren brood
  • een eetlepel maple syrup
  • een plak dikgesneden bacon
  • een eetlepel olijfolie
  • ca. 50 gram kalkoen
  • zout en peper
  • 1 ei
  • 1 tomaat (in schijven gesneden)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • likje mosterd
  • ca. een kwart (van een gemiddelde) avocado
  • slablaadjes
  • (optioneel: een handvol verdwaalde radijsjes in schijfjes voor erbij. Vanwege de kleur. Of omdat ze op moeten.)

 

Kook een ei.

Kruid de kalkoenstukjes met zout en peper en bak ze in de olijfolie tot ze gaar zijn.

Bak de bacon.

Besmeer de gebakken bacon met de maple syrup.

Rooster het brood.

Besmeer het brood met mayonaise (of mayonaise en mosterd).

Stapel de resterende ingrediënten tussen de geroosterde en besmeerde broodjes op elkaar.

Snijd de stapel doormidden en steek er een satéprikker doorheen om alles bij elkaar te houden. Je kunt ook vlaggetjes maken voor de satéprikkers. En dan heel veel broodjes maken en er een bordspel omheen verzinnen. Club sandwich Risk. Risky Sandwiches. Leuk.

Comments are closed.